21. ožu 2011.

Što pokloniti

OVAN

Može nakit, osobito ako je vrijedan, ali sigurno bi ih veselilo i članstvo u nekom klubu koje se bavi sportskom aktivnošću (fitness, teretana) ili neki sportski rekvizit. I dobar komad alata, ako se bave nekim takvim hobijem, mogao bi biti dobar izbor jednako za ovnove kao i za ovnice.
Ako im kupujete cvijeće neka bude crvene boje.

BIK

Klasični poklon u obliku cvijeća i bonbonijere su potpuno prihvatljivi kao i dobar parfem, ali samo pod uvjetom da dobro poznajete njihov ukus. Može i kuharica ili slična knjiga (npr. spremanje koktela) , te kojekakve ukrasne sitnice (zdjelice, košarice, vaze i slično).
Mnogi bikovi vole zelenu boju, a kod cvijeća slobodno odaberite ruže.

BLIZANCI

Mobitel je pun pogodak kao i ostale takve stvarčice , poput mp3 playera, laptopa, ili fotoaparta. Drugi (i sigurno jeftiniji ) izbor je nova igra ili nešto što je vezano uz njihov trenutačni interes ili hobi. Ako vas ponekad ljute svojom nepouzdanošću u vremenu kupite im običnu budilicu.
Često nemaju neku posebno omiljenu boju pa za njih odaberite neku kombinaciju plavo-zelene, poput tirkizne.

RAK

Poklonite im nešto s osobnim pečatom i neka se vidi da je u poklon uložena pažnja, a on ne smije biti pretjerano skup ili ekscentričan. To može biti neki ukrasni predmet za kuću ,(npr. okvir za sliku) a dobar izbor je i neka knjiga duhovne ili alternativne tematike, zanimljiv rokovnik ili pribor za pisanje.
Ako im ipak želite pokloniti nešto trajnije neka bude od srebra, a cvijeće bijele boje.

LAV

Najsigurniji izbor je nakit i to obavezno zlatni, što kvalitetniji, raskošniji i skuplji. Kod njih dobro prolaze i odjevni predmeti (najsigurniji su šalovi, šeširi, marame, kape, rukavice i slično) naravno, ako znate veličinu, ali i tu vrijede samo vrhunski standardi.
Boje mogu biti u raznim nijansama žute, a nju odaberite i kad im poklanjate cvijeće.

DJEVICA

Knjige, poput enciklopedija ili sličnih, cvijeće u tegli ili neke sitnice koje osim ukrasne moraju imati i neku korisnu svrhu. Možete kupiti poklon i za njihovog kućnog ljubimca jer će biti prihvaćen s istom zahvalnošću kao da je za njih. Ukoliko ga nemaju, a imaju mogućnosti možete im i njega pokloniti.
Vole neutralne i neupadljive boje kao što su bež ili boja pijeska.

VAGA

Cvijeće, bonbonijera, plišane igračke (bez obzira na dob), kozmetičke proizvode, ukrasna ogledala i slične sitnice jer materijalna vrijednost nije bitna. Važno je da zadovoljava njihove estetske kriterije, što znači da mora biti lijepo upakiran, a još važnije je da im ga uručite sa stilom.
Za žene vage obavezno nešto ružičasto, može cvijeće ili barem ukrasna traka.

ŠKORPION

Priručnici i knjige koje se bave mistikom, svjetskim misterijama, teorijama zavjere, sistemima klađenja, erotikom ili varijacijama tih tema. Ako ste sa škorpionom ili škorpionkom u intimnoj vezi u obzir dolazi i izazovno donje rublje (obavezno crne boje), a ako ste u nekom drugom odnosu bit će dobar i špil karata.

STRIJELAC

Kod strijelca je dosta teško odrediti što bi ga od materijalnog aspekta posebno obradovalo, možda komplet kvalitetnih putnih kovčega. Sigurno je da bi poklon u obliku izlaska ili putovanja na neko neobično, posebno i zanimljivo mjesto bio pravi dar za njega (novi kafić, restoran, neka predstava, planinarski dom itd.).
Ako uz to ide i buket cvijeća neka u njemu bude i neko narančaste boje.

JARAC

Oni će cijeniti praktičan i kvalitetan dar kao što su remeni i novčanici, a imaju i sklonost nakitu od prirodnih materijala kao što su drvo ili razni metali. Bit će zadovoljni i velikim planerima ili organizatorima, a ako imate dovoljno mogućnosti možete im pokloniti kućni trezor, alarmni sistem ili barem svjetlosni senzor.
Boje koje cijene su većinom zagasite i tamne, a najsigurniji izbor je smeđa.

VODENJAK

Poželjno je da kod darivanja vodenjaka budete orginalni i jednostavni što nipošto nije lako, pa je možda najsigurniji izbor kupiti im unikatni komad nakita. Može to biti i neka druga inovativna ili neobična stvarčica, a ako ništa takvo ne možete naći kupite im nešto obično i uz to stavite orginalnu čestitku.
I izbor boja mora biti neobičan poput neke zanimljive nijanse ljubičaste.

RIBE

Ribama zaista nije važno što im darujete, mnogo im je važnije što oni putem njega znaju koliko ste pažnje uložili u njegov izbor. Tako će oni jednako cijeniti skupi dar kao i onaj koji ste možda sami napravili. Ako nemate nikakvih ideja možete kupiti neki egzotični putopis ili biografiju osobe koju oni cijene, a nećete pogriješiti ni s glazbenim CD-om. Odgovaraju im plave boje kao što svjetloplava ili sivoplava.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!!!